Članki in enciklopedije

LCHF bučkini "špageti" po bolonjsko

LCHF bučkini "špageti" po bolonjsko

LCHF bučkini "špageti" po bolonjsko

LCHF bučkini "špageti" po bolonjsko so dobili ime po svoji obliki, saj so dejansko podobni pravim špagetom. Oglejte si recept za LCHF bučkine "špagete" po bolonjsko.

Opis

LCHF bučkini "špageti" po bolonjsko


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 9 % (10 g)
Vlaknine: 4 g
Maščobe: 66 % (31 g)
Beljakovine: 25 % (26 g)
Kcal: 433


Sestavine:

  • 1 rumena čebula,
  • 1 strok česna,
  • 80 g stebelne zelene,
  • 680 g govejega mesa,
  • 80 g masla,
  • 2 žlici paradižnikove mezge,
  • 200 g zdrobljenih paradižnikov,
  • 1 žlička soli,
  • ¼ čajne žličke popra,
  • 1 žlica posušenega origana ali bazilike,
  • voda (neobvezno),
  • 1 žlica Worcester omake.
  • Za »špagete«:
  • 1 kg bučk,
  • 2 žlici masla ali oljčnega olja,
  • sol in poper.

 

Priprava:

  1. Zelenjavo narežemo na majhne kose. Popražimo jo na maslu ali oljčnem olju do mehkega, nakar ji dodamo goveje meso.
  2. Povišamo temperaturo, dokler meso ne dobi lepe barve. Dodamo ostale sestavine, premešamo in še 15 minut pečemo na zmerni temperaturi.
  3. Če je omaka zelo gosta, dodamo malo vode. 
  4. Pripravimo »špagete«. Bučke narežemo na dolge, tanke trakove in jih popečemo na maslu ali oljčnem olju. Zadostuje že 1 minuta.
  5. Omako poskusimo in ji po potrebi dodamo sol in poper.
  6. »Špagete« postrežemo z vročo omako, po vrhu pa lahko potresemo nekaj parmezana.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.