Članki in enciklopedije

LCHF kozice na toskanski način

LCHF kozice na toskanski način

LCHF kozice na toskanski način

LCHF kozice na toskanski način vas bodo preko brbončic popeljale neposredno v sončno mesto Toskana. Preprost način priprave in okusne sestavine! Oglejte si recept za pripravo LCHF kozic na toskanski način.

Opis

LCHF kozice na toskanski način


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 8 % (13 g),
Vlaknine: 4 g
Maščobe: 67 % (47 g),
Beljakovine: 25 % (39 g),
Kcal: 639


Sestavine:

  • 50 g masla,
  • 1 rumena čebula, narezana,
  • 2 stroka česna, sesekljana,
  • 400 g kozic,
  • 1 skodelica sladke smetane,
  • 3 žlice belega vina,
  • 20 g paradižnika,
  • 1 žlica italijanskih začimb,
  • 2 žlici svežega peteršilja,
  • 2/3 skodelice parmezana, naribanega,
  • 80 g mlade špinače,
  • nekaj špargljev.


Priprava:

  1. V veliki ponvi na maslu popražimo čebulo, da pozlati in ji nato dodamo česen.
  2. Dodamo kozice in jih popražimo na obeh straneh (biti morajo rožnate in ne prozorne) – ne pretiravamo, da ne postanejo gumijaste in izsušene.
  3. Kozice odstranimo iz ponve.
  4. V ponev s čebulo sedaj dodamo še sladko smetano, belo vino, paradižnik in začimbe. Dodamo parmezan in znižamo temperaturo, vendar počakamo toliko časa, da dobimo kremasto teksturo.
  5. Dodamo peteršilj, špinačo in kozice.
  6. Šparglje med pripravo kozic očistimo in razrežemo na manjše dele, nato pa jih prevremo v slani vodi. Na koncu jih postrežemo skupaj s kozicami.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.