je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Ričkovo olje, za katerega se uporablja tudi ime totrovo olje je olje, ki se pridobiva iz semena rastline navadni riček (Camelina sativa), ki spada v družino križnic. Riček uspeva tudi v Sloveniji in se ga je tradicionalno pridelovalo predvsem na Koroškem, kjer je cenjen kot nezahtevna poljščina, ki ne prenese umetnih gnojil in je odporna na sušo in mraz.
Ričkovo ali totrovo olje je svetlo rjave barve in je cenjeno v uporabi predvsem zaradi visoke vsebnosti nenasičenih maščob. Pogača, ki ostane po iztisku se pogosto zmelje v ričkovo moko. Olje se uporablja za hladno pripravo jedi – kot dodatek solatam, namazom.
Primerno je tudi za zunanjo uporabo na koži – znano je, da se ga je zaradi njegovih pozitivnih učinkov uporabljalo celo na Soški fronti.
Allgäuer ričkovo olje je okusno, hladno stisnjeno olje, ki je optimalno za dnevno oskrbo z nenasičenimi maščobnimi kislinami in idealno za izboljšanje solat.
Hranilna vrednost na 100 g | |
---|---|
Energijska vrednost | 3700 kJ / 900 kcal |
Maščobe | 100 g |
- od tega nasičene maščobe | 10 g |
- od tega enkrat nenasičene maščobe | 32 g |
- od tega večkrat nenasičene maščobe | 54 g |
Ogljikovi hidrati | 0 g |
- od tega sladkorji | 0 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | 0 g |
Sestavine: 100% ričkovo olje iz certificirane ekološke pridelave. SI-EKO-002. Kmetijstvo EU.
Neto količina: 250 ml
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.