Aroma (Flavor)
Arome se pogosto uporabljajo tudi za prikrivanje manj prijetnih arom, ki spremljajo določene sestavi..
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Askorbil palmitat je bolj stabilna oblika vitamina C, zato se ga pogosto dodaja kozmetičnim in prehranskim izdelkom. Spoznajte askorbil palmitat in si preberite celoten opis...
Opis
Kaj je Askorbil palmitat?
Askorbil palmitat je ester, ki nastane iz askorbinske kisline in palmitinske kisline in ustvarja obliko vitamina C, ki je topna v maščobah. Odobren je za uporabo kot aditiv za živila v EU, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji. Imenujemo ga tudi »ester vitamina C«.
Je bolj stabilna oblika vitamina C, zato se ga pogosto dodaja kozmetičnim in prehranskim izdelkom. Deluje kot antioksidant, kar pomeni, da nima le pozitivnega vpliva na kožo, temveč tudi podaljšuje rok trajanja kozmetike oziroma živila in preprečuje njegovo žarkost.
V prebavnem sistemu se razbije na askorbinsko in palmitinsko kislino. Zelo pogosto se uporablja v proizvodnji ekološke kozmetike.
Je topen v oljih in etanolu, vendar netopen v vodi. Prepoznamo ga kot bel prah, ki je brez specifičnega vonja. Kot aditiv v živilih nosi oznako E304.
Prednosti uporabe Askorbil palmitata:
Arome se pogosto uporabljajo tudi za prikrivanje manj prijetnih arom, ki spremljajo določene sestavi..
Z uporabo naravnih antioksidantov, kot je arginin, je koža bolje zaščitena pred prostimi radikali. S..
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.