je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Kelp (Ascophyllum nodosum) oziroma norveški kelp so rjave morske alge iz družine Fucaceae. Uspevajo ob obalah severnega dela Atlantskega oceana, kjer nižja temperatura morja ustvarja ugodne pogoje za njihovo rast.
Alge kelp so bogate z minerali (na primer z jodom), ki jih črpajo iz morske vode. Zaradi visoke vsebnosti naravno prisotnega joda se kelp pogosto uporablja za podporo ščitnici, saj ima jod vlogo pri:
Poleg tega jod prispeva k delovanju živčnega sistema, sproščanju energije pri presnovi ter ohranjanju zdrave kože.
Kelp ugodno vpliva na prebavo, saj pomaga pri vzdrževanju črevesnih funkcij, ohranjanju delovanja črevesja in ohranjanju optimalnega prebavnega udobja. Zaradi svojih lastnosti se porablja tudi kot podpora v prehranskih programih za izgubo telesne teže.
Izdelek je prehransko dopolnilo.
Priporočen dnevni odmerek: največ 2 noževi konici dnevno (200 mg). Vmešajte v jogurt, kosmiče, smoothie ali vodo.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1206 kJ / 303 kcal |
Maščobe | 3,6 g |
- od tega nasičene maščobe | 1 g |
Ogljikovi hidrati | 62,8 g |
- od tega sladkorji | 1,2 g |
Beljakovine | 4,9 g |
Sol | < 0,1 g |
Jod | > 650 ppm (150% PDV*) |
*PDV = priporočen dnevni vnos.
Sestavine: kelp v prahu iz certificirane ekološke pridelave. SI-EKO-002. Kmetijstvo EU.
Neto količina: 200 g
Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjevati na hladnem in suhem, zaščiteno pred svetlobo.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.