je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Začimbe dajejo jedem prijeten okus in so srce ajurvedske kuhinje. V ajurvedi so povezane z uravnoteženjem šestih okusov in ravnovesjem doš. Doše (vata, pitta in kapha) so ajurvedski principi, ki nimajo ustreznega ekvivalenta v sodobni znanosti.
Curry listi (kari listi) imajo značilen okus in se pogosto dodajajo dal jedem, dal juham in številnim drugim azijskim jedem. Gre za tipično indijsko začimbo, ki jo uporabljajo podobno kot pri nas uporabljamo lovorov list. Listi so aromatični in unikatnega okusa, ki spominja na citruse in limonsko travo.
Razen imena nimajo prav veliko skupnega z Curry začimbno mešanico (običajno iz kurkume, kumine, čilija, ingverja, koriandra ...), niti z jedjo Kari (Curry), ki je značilna indijska enolončnica. Curry listi so namreč posušeni listi karijevega drevesa, ki spada v družino citrusov.
Sestavine: kari listi*.
Poreklo: Indija
Neto količina: 10 g
Opozorilo: Shranjevati na suhem in zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.