je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Ksilitol je kemijsko gledano sladkorni alkohol (poliol). Gre za naravno sladilo, ki se pogosto pojavlja kot nadomestek za navadni namizni sladkor. Podobna sta si tako po videzu, kot tudi po okusu in sladkosti. Razmerje v sladkosti med ksilitolom in sladkorjem je namreč 1:1.
Velika prednost je tudi nižja kalorična vrednost v primerjavi z navadnim sladkorjem, saj je njegova energijska vrednost približno 40 % manjša, kar je odlična priložnost za manjši dnevni vnos kalorij.
Ksilitol pogosto imenujemo tudi brezov sladkor, saj so ga odkrili v vlakninah brezovega lubja. Danes se pridobiva iz različnih rastlinskih virov, najpogosteje iz koruze.
Njegova uporaba je izjemno preprosta, saj ga lahko dodate povsod, kjer bi sicer uporabili navadni sladkor, na primer za:
Ksilitol – brezov sladkor blagovne znamke Raab Vitalfood je popolnoma naraven in veganski, poleg tega je brez glutena in brez laktoze. Pridobiva iz evropskega lesa, kot je na primer breza in je narejen na Finskem.
Uporaba: Primeren je za peko (razen za kvašeno testo), kuhanje in sladkanje pijač.
Hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1000 kJ / 240 kcal * |
Maščobe | < 0,5 g |
- od tega nasičene maščobe | < 0,1 g |
Ogljikovi hidrati | 100 g |
- od tega sladkorji | < 0,5 g |
- od tega polioli | 100 g |
Beljakovine | < 0,5 g |
Sol | < 0,01 g |
*Energijska vrednost namiznega sladkorja je 40% višja, torej 1697 kJ (405 kcal).
Sestavine: sladilo ksilitol (E967).
Neto količina: 750 g
Opozorilo: Prekomerno uživanje (več kot 30 g na porcijo ali več kot 50 g na dan) ima lahko odvajalni učinek. Shranjevati dobro zaprto, na hladnem in suhem.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.