je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Kakavovec (Theobroma Cacao), imenovan tudi kakavovo drevo je zimzeleno tropsko drevo. Priljubljen je predvsem zaradi svojih zrn, ki se že več tisoč let uporabljajo za pridelavo kakava in kakavovega masla.
Poznamo različne vrste kakavovih zrn med katerimi so najbolj priljubljene 3: forastero, criollo in trinitario. Najbolj cenjena a hkrati tudi najbolj redka je skupina criollo. Ta zrna veljajo za izjemno aromatična in nekoliko manj grenka.
BIO Zdrobljena kakavova zrna blagovne znamke FutuNatura se pridobiva iz praženih in oluščenih kakavovih zrn vrste criollo.
FutuNaturina BIO Zdrobljena kakavova zrna criollo lahko uporabite na različne načine:
Priporočena uporaba: Za peko peciva, piškotov, biskvitov in drugih sladic, kot dodatek smoothiju, kot posip za razne jedi in sladice.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 2686 kJ / 642 kcal |
Maščobe | 53,0 g |
- od tega nasičene maščobe | 31,5 g |
Ogljikovi hidrati | 2,1 g |
- od tega sladkorji | 2,0 g |
Prehranske vlaknine | 26,9 g |
Beljakovine | 12,4 g |
Sol | 21,0 mg |
Vrednosti lahko variirajo zaradi sestavin naravnega izvora.
Sestavine: zrna kakavovca (Theobroma Cacao), iz certificirane ekološke pridelave. SI-EKO-002. Kmetijstvo izven EU.
Poreklo: Peru
Neto količina: 250 g
Opozorilo: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati na suhem in hladnem, pri temperaturi do 30 °C.
"Kakavova zrna lahko uporabim res povsod, najraje jih imam za razne posipe."
"Kakavova zrna zelo rada dodam v smoothije in razna peciva."
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.