Članki in enciklopedije

LCHF borovničev sladoled

LCHF borovničev sladoled

LCHF borovničev sladoled

LCHF borovničev sladoled je odlična sladica za ohladitev v vročih poletnih dneh. Če imate radi borovnice, vam bo zagotovo všeč! Oglejte si recept za pripravo LCHF borovničevega sladoleda.

Opis

LCHF borovničev sladoled


Hranilna vrednost:

  • Ogljikovi hidrati: 7 % (6 g)
  • Vlaknine: 1 g
  • Maščobe: 87 % (31 g)
  • Beljakovine: 6 % (5 g)
  • Kcal: 317

 

Sestavine:

  • 1 skodelica sladke smetane,
  • 3 jajčni rumenjaki,
  • 1 žlica eritritola,
  • ½ čajne žličke izvlečka vanilije,
  • ½ čajne žličke kardamoma,
  • ½ limone (samo olupek), 
  • 200 g maskarpone sira,
  • 170 g zamrznjenih borovnic ali robid.

 

Priprava:

  1. Iz zamrzovalnika vzamemo borovnice oziroma robide. Smetano stepemo.
  2. V posodo ubijemo jajce in ločimo rumenjake. Dodamo eritritol, izvleček vanilije, kardamom in limonino lupino. Zmešamo s pomočjo mešalnika.
  3. K rumenjakom primešamo maskarpone in dodamo stepeno smetano.
  4. Mešanici sedaj dodamo še borovnice oziroma robide. Ves čas mešamo, nato posodo postavimo v zamrzovalnik.
  5. Vsakih 15 minut sladoled premešamo, dokler se povsem ne formira (približno 1 – 1,5 ure). 
  6. Nasvet:
  7. Namesto borovnic lahko dodamo maline, saj vsebujejo manj ogljikovih hidratov. Maskarpone lahko nadomestimo s kremnim sirom ali rikoto. 
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.