Članki in enciklopedije

LCHF cvetačna pica s papriko in olivami

LCHF cvetačna pica s papriko in olivami

LCHF cvetačna pica s papriko in olivami

LCHF cvetačna pica s papriko in olivami je še ena zdrava različica pice, ki bo zadovoljila še tako zahtevne brbončice. Oglejte si recept za pripravo LCHF cvetačne pice s papriko in olivami.

Opis

LCHF cvetačna pica s papriko in olivami


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 6 % (16 g)
Vlaknine: 7 g
Maščobe: 66 % (74 g)
Beljakovine: 27 % (68 g)
Kcal: 1018


Sestavine:

  • 100 g naribanega sira,
  • 140 g naribane cvetače,
  • 2 jajci,
  • ½ čajne žličke soli,
  • 4 žlice paradižnikove omake,
  • 50 g naribanega sira za po vrhu,
  • 50 g mocarele,
  • 10 oliv,
  • ¼ zelene paprike, narezane,
  • ¼ na malo narezane čebule,
  • 1 žlica posušenega origana ali bazilike.

 

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180°C. Cvetačo sesekljamo, jo položimo v veliko skledo in ji dodamo sir, jajca in sol. Dobro premešamo.
  2. Zmes razporedimo po pekaču (priporočamo uporabo peki papirja). Pečemo približno 20 minut oziroma dokler ne rahlo porjavi.
  3. Odstranimo iz pečice. Po skorji premažemo paradižnikovo omako in potresemo sir. Dodamo olivno olje, papriko in čebulo, po vrhu pa potresemo origano ali baziliko. 
  4. Temperaturo povišamo na 210°C in pečemo približno 5-10 minut. Sir se mora dobro stopiti. 
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.