Članki in enciklopedije

LCHF gratinirani jajčevci

LCHF gratinirani jajčevci

LCHF gratinirani jajčevci

LCHF gratinirani jajčevci - jed, ki bo očarala vso družino. Pripravite jo lahko zase ali pa z njo presenetite goste, ki bodo brez dvoma navdušeni! Oglejte si recept za pripravo LCHF gratiniranih jajčevcev.

Opis

LCHF gratinirani jajčevci


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 12 % (14 g)
Vlaknine: 8 g
Maščobe: 74 % (38 g)
Beljakovine: 14 % (16 g)
Kcal: 480


Sestavine: 

  • 1 kg jajčevcev,
  • 2 rumeni čebuli,
  • 2 žlici masla ali oljčnega olja,
  • 1 žlica posušenih metinih listov,
  • 1/3 skodelice svežega peteršilja, drobno sesekljanega,
  • 100 g sira, naribanega,
  • ¾ skodelice sladke smetane,
  • sol in poper.

 

Priprava:

  1. Jajčevce razrežemo na rezine debeline 1 cm.
  2. Na obeh straneh jih premažemo z oljčnim oljem in posolimo, nato pa polovico jajčevcev položimo na peki papir v pekaču. Pečemo na temperaturi 200°C do zlate barve.
  3. Medtem sesekljamo čebulo, jo popražimo ter začinimo s soljo in poprom.
  4. Na jajčevce iz pečice položimo plast čebule, dodamo pa še meto, peteršilj in 2/3 sira.
  5. Na vrh dodamo plast jajčevcev, ki jih posujemo z naribanim sirom. 
  6. Nato po vrhu polijemo še smetano in vse skupaj pečemo 30 minut pri 220°C. 
  7. Jajčevce lahko okrasimo s peteršiljem.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.