Članki in enciklopedije

LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki

LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki

LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki

LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki vas bodo zagotovo ponesle na morje. Izvrstna morska jed, katere priprava pravzaprav ni zahtevna. Oglejte si recept za LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki.

Opis

LCHF pečene kozice s sezamovimi kruhki


Hranilna vrednost:
Ogljikovi hidrati: 5 % (9 g)
Vlaknine: 3 g
Maščobe: 72 % (53 g)
Beljakovine: 23 % (38 g)
Kcal: 677


Sestavine za sezamove kruhke:

  • 4 jajca,
  • 4 žlice sezamovega ali olivnega olja,
  • 1 skodelica mandljeve moke,
  • 1 žlička soli,
  • 1 žlička pecilnega praška,
  • 1 žlica sezamovih semen,
  • 2 žlici indijskega trpotca v prahu,
  • 200 g kremnega sira.

 

Sestavine za kozice:

  • 8 češnjevih paradižnikov,
  • 1 zelena paprika,
  • 2 stroka česna,
  • 4 žlice olivnega olja,
  • 1 žlica paradižnikove mezge,
  • 3 žlice svežega kopra, sesekljanega,
  • 680 g kozic,
  • 200 g feta sira.

 

Priprava sezamovih kruhkov:

  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Jajca stepemo, jim dodamo kremni sir in olje ter vse skupaj dobro premešamo.
  3. Nato dodamo še preostale sestavine, razen sezamovih semen.
  4. Testo razporedimo po pekaču (20×30 cm) in ga premažemo z maslom.
  5. Pustimo počivati 5 minut.
  6. Po vrhu ga premažemo z oljčnim oljem in posujemo s sezamom, dodamo lahko tudi morsko sol.
  7. Pečemo približno 30 minut oziroma dokler ne dobi zlato rjave barve.

 

Priprava kozic:

  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Razrežemo paradižnik, papriko in česen in jih popečemo na olivnem olju.
  3. Dodamo paradižnikovo mezgo in nekaj žlic vode, nakar nekaj minut počakamo.
  4. Po okusu dodamo koper, sol in poper, nato ponev odstavimo z ognja.
  5. Če uporabljamo surove kozice, jih najprej na vsaki strani na hitro popečemo, sicer jih lahko damo takoj v pekač in čeznje prelijemo pripravljeno zelenjavo. 
  6. Po vrhu posujemo feta sir.
  7. Pečemo 10 minut in postrežemo s sveže pečenimi sezamovimi kruhki.
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.