Članki in enciklopedije

LCHF piščančja juha

LCHF piščančja juha

LCHF piščančja juha

LCHF piščančja juha bo še odličnejša, če ji boste namesto olja dodali maslo. Za piko na i ne pozabite na limonino lupinico! Oglejte si recept za pripravo LCHF piščančje juhe.

Opis

LCHF piščančja juha


Sestavine:

  • 200 g kuhanega piščanca, narezanega na koščke,
  • 3 skodelice nesoljene piščančje juhe,
  • 2 žlici masla, avokadovo olje ali olivno olje,
  • 110 g korena zelene, narezane na kocke,
  • 2-3 stebla zelene,
  • 1/3 skodelice čebule, narezane na kocke (1/2 majhne čebule),
  • 1 srednje velik korenček,
  • 1 strok česna,
  • ½ žličke naribane limonine lupine,
  • 1 lovorjev list,
  • 2 žlici limoninega soka, pomešanega z vodo,
  • sol in poper po okusu.

 

Priprava:

  1. Piščanca narežemo na kocke, operemo in razrežemo tudi zelenjavo.
  2. V večji lonec dodamo maslo ali olje in vso zelenjavo, dodamo pa še limonino lupino in lovorjev list. Dobro premešamo.
  3. Zmanjšamo toploto, nakar dodamo razredčen limonin sok, ki ga lahko nadomestimo tudi z belim vinom. Premešamo in pokrijemo lonec, da se zelenjava zmehča (3-4 minute).
  4. Dodamo piščančjo juho in počakamo, da zavre. Kuhamo, dokler zelenjava ni popolnoma kuhana. Na koncu dodamo piščančje meso, sol in poper. 
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.