je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Kokosovo olje se pridobiva iz sadeža kokosove palme – kokosa. Najbolj kvalitetno je nerafinirano in nehidrogenizirano in je zanj značilen tudi omamen vonj in blag okus po kokosu, ki pa se z rafiniranjem izgubi.
Kokosovo olje je izjemno stabilno pri visokih temperaturah in posledično primerno za peko, cvrtje in kuhanje. Značilno zanj je, da agregatno stanje spremeni pri temperaturi okrog 25 °C in se pod to temperaturo spremeni iz bistrega in tekočega olja v trdno stanje. S svojo značilno aromo doda eksotični pridih juham, zelenjavi, omakam, solatam, sladicam.
Medtem ko se v azijski kulinariki uporablja za pripravo vseh vrst jedi, je v evropski kulinariki razširjen pri pripravi sladic. Lahko pa je tudi zelo okusen in aromatičen dodatek namazom in smutijem.
V kozmetiki se uporablja za nego kože in las, odstranjevanje ličil, ter kot sestavina pilingov, krem, balzamov in ostalih izdelkov.
Allgäuer biološko kokosovo olje je neprečiščeno oz. nerafinirano. Uporablja se lahko vsestransko, bodisi v kulinariki, kot tudi kozmetiki. V kulinariki se uporablja za kuhanje in za peko, kot tudi za dodajanje pripravljenim jedem.
Hranilna vrednost na 100 g | |
---|---|
Energijska vrednost kJ/kcal | 3700 kJ / 900 kcal |
Maščobe | 100 g |
- od tega nasičene maščobe | 92 g |
- od tega enkrat nenasičene maščobe | 6.5 g |
- od tega večkrat nenasičene maščobe | 4.5 g |
Ogljikovi hidrati | 0 g |
- od tega sladkorji | 0 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | 0 g |
Sestavine: 100% kokosovo olje iz certificirane ekološke pridelave. SI-EKO-002. Kmetijstvo izven EU.
Neto količina: 500 ml
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.