je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Olje grozdnih pešk se pridobiva iz tropin, ki ostanejo po stiskanju grozdja pri pridelavi vina. Najprej je potrebno ločiti kožice grozdja od pešk, nato pa peške posušiti in stisniti. Količina olja, ki se pridobi, je razmeroma majhna: le 2-3%, zato ima olje tudi nekoliko višjo ceno.
V zadnjih letih je vse bolj priljubljen zaradi svojih lastnosti in učinkov, poznali pa so ga že v antičnih časih. Poleg kulinarike se olje uporablja za različne namene, na primer za zaščito lesa ročno izdelanih violin in kot dodatek kozmetičnim proizvodom.
Ker je olje grozdnih pešk eno izmed bolj stabilnih olj, je primerno tudi za toplotno obdelavo, kot je kuhanje in pečenje. Kljub temu pa se priporoča, da se ga dodaja že pripravljenim toplim jedem in hladnim jedem, saj se tako ohrani čim več želenih lastnosti.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 3700 kJ / 900 kcal |
Maščobe | 100 g |
- od tega nasičene maščobe | 12 g |
- od tega enkrat nenasičene maščobe | 17 g |
- od tega večkrat nenasičene maščobe | 71 g |
- od tega linolenska kislina | 68 g |
Ogljikovi hidrati | 0 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | 0 g |
Sestavine: 100 % olje grozdnih pešk iz certificirane ekološke pridelave. SI-EKO-002. Kmetijstvo EU.
Neto količina: 250 ml
Opozorilo: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte dobro zaprto v temnem in hladnem prostoru.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.