je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Orehovo olje se uporablja pri pripravi raznih hladnih jedi in kot dodatek zelenjavi, rižotam, testeninam, sladicam. Pri toplotni obdelavi namreč pridobi grenak okus in hkrati izgubi mnogo koristnih učinkovin. Zaradi temperaturne občutljivosti ni primerno za cvrtje. Najbolj priljubljena je uporaba v solatah, odličen pa je tudi za samostojno uživanje s kruhom.
Alfa-linolenska kislina ali ALA prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 2 g ALA (15 g orehovega olja).
V kozmetiki je uporaba orehovega olja že dodobra uveljavljena in sicer za nego las, pa tudi za nego celotnega telesa, saj vlaži suho kožo in in spodbuja njeno obnavljanje.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g | |
---|---|
Energijska vrednost kJ/kcal | 3700 kJ / 900 kcal |
Maščobe | 100 g |
• od tega nasičene maščobe | 10 g |
• od tega enkrat nenasičene maščobe | 17 g |
• od tega večkrat nenasičene maščobe | 73 g |
• od tega alfa-linolenska kislina | 13 g |
Ogljikovi hidrati | 0 g |
• od tega sladkorji | 0 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | 0 g |
Sestavine: 100 % hladno stiskano orehovo olje.
Lahko vsebuje sledi mandljev, lešnikov, pistacije, makadamije in sezama.
Neto količina: 250 ml
Opozorilo: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Hranite tesno zaprto, v suhem in hladnem prostoru.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.