je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Palmin sladkor, imenovan tudi jaggery in gur je sladilo, ki ga pridobivajo iz soka vzhodnoindijske palme (Arenga pinnata). Sok palme najprej s kuhanjem zgostijo v melaso, ki jo nato ohladijo. Nastanejo kristali in tako sladkor v trdni kristalni obliki. Lahko je svetle do temne rjave barve.
V indijski kuhinji palmin sladkor uporabljajo za sladkanje pikantnih jedi. Dodajajo ga jedem, kot sta curry in sambar (zelenjavna enolončnica). Manjše kose nekateri domačini uživajo tudi kot sladico, uporablja pa se tudi v kombinaciji z indijskimi začimbami, iz česar izdeljujejo slaščice.
Palmin sladkor je primeren za uporabo kot dodatek različnim slaščicam, omakam ter tudi v slanih jedeh za uravnoteženje slanega okusa. Lahko pa ga uporabljamo tudi v različnih napitkih, kot sta čaj in kava.
Zakaj izbrati BIO Palmin sladkor blagovne znamke Dragon Superfoods?
Uporaba: Palmin sladkor lahko uporabite namesto navadnega belega sladkorja za sladkanje napitkov, sladic ter tudi v slanih jedeh za uravnoteženje okusa.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1632 kJ / 384 kcal |
Maščobe | 0,2 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,2 g |
Ogljikovi hidrati | 93 g |
- od tega sladkorji | 93 g |
Prehranske vlaknine | 1,1 g |
Beljakovine | 1,7 g |
Sol | 0,35 g |
Sestavine: 100 % palmin sladkor (Arenga pinnata)*. *iz certificirane ekološke pridelave (BG-BIO-22). Kmetijstvo izven EU.
Poreklo: Indonezija
Neto količina: 250 g
Opozorilo: Shranjevati na suhem in hladnem.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.