je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Pegasti badelj z latinskim imenom Silybum marianum je trdoživa sredozemska rastlina iz družine nebinovk (Asteraceae). Prepoznamo jo po značilnih vijoličastih socvetjih in bodečih listih z belkasto obarvanimi žilami. V ljudskem zeliščarstvu se pegasti badelj uporablja že več kot 2000 let.
Najbolj dragocen del rastline pegastega badlja so semena, ki so bogata z dragocenimi snovmi.
Priporočilo za uporabo: Zrna zmeljite ali zdrobite v možnarju. Prah pegastega badlja lahko dodate juham, zelenjavnim jedem, muesliju, mlečim izdelkom (jogurt, kefir, kvark), kruhu ali sadnim smutijem. Lahko se ga zaužije tudi v obliki prevretka: počasi segrejte do vretja 1 skodelico vroče vode in 1 čajno žličko prahu. Pokrito naj blago vre 5-10 minut, nato pustite stati še približno 15 minut in precedite. Prevretek popijte v treh delih, v naslednjih 24 urah.
Priporočeni dnevni vnos: do 2 čajni žlički.
Hranilna vrednost | 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1543 kJ / 376 kcal |
Maščobe | 24 g |
- od tega nasičene maščobe | 4,6 g |
- od tega enkrat nenasičene maščobe | 7,1 g |
- od tega večkrat nenasičene maščobe | 12 g |
Ogljikovi hidrati | < 1,0 g |
- od tega sladkorji | < 1,0 g |
Prehranske vlaknine | 49 g |
Beljakovine | 16 g* |
Sol | 0,02 g |
Sestavine: 100 % semena pegastega badlja.
Neto količina: 200 g
Opozorilo: Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Ni primerno za dojenčke in majhne otroke. Shranjujte v dobro zaprti embalaži.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.