je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Fižol mungo (Vigna radiata) spada v rod stročnic, ki so enkraten vir beljakovin in prehranskih vlaknin. Njegovi predniki prihajajo iz Indije, kjer je še posebej pogosto uporabljen. Rastlina zraste od 30 cm pa vse do 1 metra.
Mungo fižol je vsestranska stročnica, ki jo lahko uporabimo na mnoge načine:
Mungo fižol v Aziji uporabljajo že od nekdaj. Dodajajo ga tradicionalnim jedem, pripravljajo pa tudi odlične palačinke s pekočim krompirjevim nadevom, ki jih imenujejo masala dosa. Pri nas je zaenkrat še dokaj nepoznan, a vendar počasi pridobiva na svoji veljavi.
V Evropi so priljubljeni predvsem njegovi kalčki, ki so hrustljavi in imajo svež okus. Fižol lahko kalimo tudi sami in ga tako uporabimo za pripravo številnih presnih jedi.
Prednosti izdelka BIO Mungo fižol blagovne znamke Smart Organic:
Priporočena uporaba: Sperite fižol pod hladno tekočo vodo. Odstranite morebitne nečistoče. Skodelico fižola dajte v kozico in zalijete s tremi skodelicami vode ter zavrite. Zmanjšajte ogenj in kuhate dokler fižol ne doseže želene mehkobe, približno 20–30 minut. Odcedite in fižol je pripravljen za uporabo.
Hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1481 kJ / 351 kcal |
Maščobe | 1,3 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati | 53 g |
- od tega sladkorji | 6,6 g |
Prehranske vlaknine | 16 g |
Beljakovine | 24 g |
Sol | 0,03 g |
Sestavine: BIO mungo fižol iz certificirane ekološke pridelave (BG-BIO-22). Kmetijstvo izven EU.
Poreklo: Argentina
Neto količina: 500 g
Opozorilo: Shranjevati na hladnem, suhem in temnem mestu.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.