Smart Organic

BIO Mungo fižol

Vsebina: 500 g
Black Friday
4.49 €
Št. izdelka: SM127
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 4.49 €
-+

Ali pokličite in naročite na +386 1 828 48 95

Black Friday – Izkoristite 19% popust na celoten nakup in brezplačno poštnino nad 25€.
  • Izdelek je na zalogi
  • Uporabno najmanj do: 13.11.2025
  • Odprema danes!
Dobroimetje
Z nakupom pridobite 0.12 €
Ugodnosti
Brezplačna dostava nad 25 €
Darilo ob naročilu nad 50 €
Načini plačila
paymentsNačini plačila
Cena dostave
DPD, GLS ali Pošta Slovenije

Informacije o izdelku

Splošno Uporaba Sestavine Opozorila
  • Splošno

    Mungo fižol – presenetljiva neznana stročnica s super uporabnimi lastnostmi.

     

    Fižol mungo (Vigna radiata) spada v rod stročnic, ki so enkraten vir beljakovin in prehranskih vlaknin. Njegovi predniki prihajajo iz Indije, kjer je še posebej pogosto uporabljen. Rastlina zraste od 30 cm pa vse do 1 metra. 

     

    Pripravite okusno enolončnico, solato ali pa ga uporabite kot nadev.

     

    Mungo fižol je vsestranska stročnica, ki jo lahko uporabimo na mnoge načine:

    • pri pripravi juh in enolončnic,
    • kot dodatek različnim solatam,
    • v raznih azijskih jedeh,
    • kot sestavino za nadeve, omake,
    • v obliki kalčkov v najrazličnejših presnih jedeh.

     

    Drobcen zelen fižolček, izjemno pomemben v kuhinji azijskih dežel.

     

    Mungo fižol v Aziji uporabljajo že od nekdaj. Dodajajo ga tradicionalnim jedem, pripravljajo pa tudi odlične palačinke s pekočim krompirjevim nadevom, ki jih imenujejo masala dosa. Pri nas je zaenkrat še dokaj nepoznan, a vendar počasi pridobiva na svoji veljavi

    V Evropi so priljubljeni predvsem njegovi kalčki, ki so hrustljavi in imajo svež okus. Fižol lahko kalimo tudi sami in ga tako uporabimo za pripravo številnih presnih jedi.

     

    Prednosti izdelka BIO Mungo fižol blagovne znamke Smart Organic: 

    • iz certificirane ekološke pridelave,
    • visoka vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine,
    • možnost uporabe za kaljenje,
    • vsestranska uporaba v kuhinji.
  • Uporaba

    Priporočena uporaba: Sperite fižol pod hladno tekočo vodo. Odstranite morebitne nečistoče. Skodelico fižola dajte v kozico in zalijete s tremi skodelicami vode ter zavrite. Zmanjšajte ogenj in kuhate dokler fižol ne doseže želene mehkobe, približno 20–30 minut. Odcedite in fižol je pripravljen za uporabo. 

  • Sestavine
    Hranilna vrednost na 100 g
    Energijska vrednost 1481 kJ / 351 kcal
    Maščobe 1,3 g
     - od tega nasičene maščobne kisline 0,3 g
    Ogljikovi hidrati 53 g
     - od tega sladkorji 6,6 g
    Prehranske vlaknine 16 g
    Beljakovine 24 g
    Sol  0,03 g

     

    Sestavine: BIO mungo fižol iz certificirane ekološke pridelave (BG-BIO-22). Kmetijstvo izven EU.

    Poreklo: Argentina

    Neto količina: 500 g

  • Opozorila

    Opozorilo: Shranjevati na hladnem, suhem in temnem mestu.

BIO Mungo fižol
BIO Mungo fižol
4.49 €
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.