je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Bambusova moka oziroma bambusove vlaknine so novost v svetu prehrane. Že od nekdaj se uporabljajo v vzhodnjaški kuhinji, pri nas pa so še dokaj neznano živilo. Uporabljajo se za pripravo različnega peciva in kruha, v katerega jih dodajamo, da je sredica mehkejša in skorja bolj hrustljava.
Bambus je nenavadna rastlina, ki izjemno hitro raste. Njegova semena se uporabljajo za prehrano, saj so izjemno bogata s prehranskimi vlakninami in so eden od simbolov kitajske kuhinje.
Bambusove vlaknine v prahu so super izbira za osebe na dieti, diabetike in tiste, ki sledijo PALEO, KETO in LCHF načinom prehranjevanja. Ponašajo se s številnimi možnostmi uporabe, saj jih lahko uporabimo za:
Priporočena uporaba: Uporabite kot dodatek tortam, za pripravo brezglutenskega kruha z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov ali za pripravo testa.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 770 kJ / 192 kcal |
Maščobe | 0 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | 0 g |
Ogljikovi hidrati | 0,1 g |
- od tega sladkorji | 0 g |
Prehranske vlaknine | 96 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | 0,2 g |
Sestavine: 100 % bambusove vlaknine.
Poreklo: Poljska
Neto količina: 300 g
Opozorilo: Shranevati dobro zaprto, na hladnem, temnem in suhem.
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.