FutuNatura

Črna himalajska sol – fino mleta, jedilna, kamena, nejodirana

Vsebina: 250 g
AKCIJA TEDNA
3.99 € 4.99 €
Št. izdelka: FN262
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 3.99 €
-+

Ali pokličite in naročite na +386 1 828 48 95

AKCIJA TEDNA - Izkoristite 16% popust na vse izdelke iz naše ponudbe.
  • Izdelek je na zalogi
  • Odprema danes!
Dobroimetje
Z nakupom pridobite 0.11 €
Ugodnosti
Brezplačna dostava nad 35 €
Darilo ob naročilu nad 50 €
Načini plačila
paymentsNačini plačila
Cena dostave
DPD, GLS ali Pošta Slovenije

Količinski popust

Kupi 2 in prihrani
3.89 € / kos
7.78 €
9.98 €
Kupi 3 in prihrani
3.79 € / kos
11.37 €
14.97 €

Informacije o izdelku

Splošno Uporaba Sestavine Opozorila
  • Splošno

    Črna himalajska sol ali Kala Namak – naravna in brez dodatkov.

     

    Himalajska sol je naravna kamena oziroma mineralna sol, pridobljena iz solnih jam ali rudnikov v predelih Pakistana in Indije, ki se nahajajo ob vznožju Himalaje. Sol se ročno izkopava, nato pa se običajno melje ali oblikuje v različne velikosti kristalov.

    Za razliko od morske soli pa ta sol ne nastane "čez noč" – je rezultat dolgotrajnega procesa izhlapevanja morske vode, ki je potekal milijone let nazaj. V času, ko je bil predel današnje Himalaje prekrit s starodavnim oceanom, so se minerali iz tal in kamnin zaradi sončne toplote koncentrirali v solne usedline, ki so bile nato zakopane pod plastmi sedimentov ter kamnin. Zaradi pritiska tektonskih premikov so se te usedline premaknile proti površini, kjer so bile izpostavljene eroziji in vremenskim vplivom, obenem pa postale dostopne za izkopavanje. 

     

    Fino mleta za vsestransko uporabo – za soljenje in dodajanje arome jedem.

     

    Črna himalajska sol je v hindujščini imenovana tudi Kala Namak, kar pomeni “črna sol”. Svoje ime je dobila zaradi barve kristalov, ki so različno obarvani – vse od sivkasto bele, črne do rdečkasto rjave barve. Zanjo je značilen tudi vonj po žveplu, ki spominja na pečeno jajce, zaradi katerega je tako priljubljena v indijski kulinariki in jedeh s tartufi.

    FutuNaturina črna himalajska sol je fino mleta in ne vsebuje nobenih dodatkov. Ponuja izjemno vsestransko uporabo – uporabljate jo lahko namesto navadne kuhinjske soli, za dodajanje arome jedem, razne solne mešanice in marinade, primerna pa je tudi za pripravo solne kopeli ali drugo doma pripravljeno kozmetiko.

     

    Zaradi svojega specifičnega okusa je priljubljena v indijski kulinariki!

     

    Kakšna je razlika med roza in črno himalajsko soljo?

    Poleg barve, ki je posledica različne vsebnosti mineralov, se razlikujeta tudi po okusu in vonju – roza ima bolj blag in nežen okus, medtem ko ima črna intenzivnejši okus in značilen vonj po žveplu. Obe pa se pridobivata na isti način in iz istih rudnikov.

  • Uporaba

    Priporočena uporaba: Himalajsko sol lahko uporabite za katerokoli jed, tako kot navadno kuhinjsko sol. Odlično se obnese tudi za doma pripravljeno kozmetiko.

  • Sestavine

    Sestavine: črna himalajska sol, fino mleta.

    Poreklo: Pakistan

    Neto količina: 250 g

     

    Soli ni dodan jod, ki je nujno potreben za delovanje ščitnice. 

  • Opozorila

    Opozorilo: Shranjevati na suhem in temnem, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

Mnenja naših uporabnikov

"Moja kuhinja je polna okusov, zato uporabljam Futunaturino Črno himalajsko sol.''

Dajana Pungaršek
mama blogerka

"Okus svojih jedi rada poudarim s črno himalajsko soljo."

Nina Fabjan
mama blogerka

"Če iščeš naravno in zdravo alternativo običajni soli, je ta črna himalajska sol popolna izbira! Ne samo, da je bogata z minerali, ampak tudi čudovito izgleda na krožniku."

Mateja Koren
FutuNaturina ambasadorka
Fino mleta črna himalajska sol
Črna himalajska sol – fino mleta, jedilna, kamena, nejodirana
3.99 €
4.99 €
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.