je prazna!
Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo vsebine. Nekateri so nujni za pravilno delovanje strani, drugi pa so izbirni. Več informacij
Tapiokina moka je škrobnato živilo, pridobljeno iz gomolja rastline tapioka (Manihot esculenta), ki izvira iz Južne Amerike, predvsem iz Brazilije. Tam je poznan tudi pod imeni manioka, kasava, yuca …
Čeprav je pri nas relativna novost, pa je v južnoameriški kulinariki prisotna že vrsto let, njena uporaba pa se je zaradi vsestranskosti hitro razširila tudi v azijsko in afriško kuhinjo.
Zaradi svoje škrobaste narave je priljubljena alternativa beli moki in koruznemu škrobu, še zlasti med osebami s posebnimi dietami. S svojim nevtralnim okusom in vonjem namreč ne vpliva na druge okuse, tako da jo brez skrbi dodate svojim najljubšim jedem.
BIO Tapiokino moko blagovne znamke FutuNatura lahko tako uporabite na več načinov:
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1440 kJ / 344 kcal |
Maščobe | 0 g |
- od tega nasičene maščobe | 0 g |
Ogljikovi hidrati | 86 g |
- od tega sladkorji | 0 g |
- od tega škrob | ≥ 84 g |
Prehranske vlaknine | 0 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | < 0,02 g |
Vrednosti lahko variirajo zaradi sestavin naravnega izvora.
Sestavine: 100 % tapiokina moka (Manihot esculenta) v prahu iz certificirane ekološke pridelave. SI-EKO-002. Kmetijstvo izven EU.
Poreklo: Vietnam
Neto količina: 1000 g
Opozorilo: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjevati na suhem, temnem in pri temperaturi do 18 °C.
"Tapiokino moko uporabljam za zgoščevanje jedi in kot alternativo beli moki."
Ponedeljek - četrtek: 8.00 - 16.00
Petek: 8.00 - 14.00
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.
Možnost kartičnega plačevanja. Zagotovljena zaščita osebnih podatkov preko SSL-kodiranja.